Så blev det då tisdag och den förskjutna korvmåndagen fick göra entré. Grillade Chorizo med grillade grönsaker, ta grönsaker du gillar att äta grillade. Vänd grönsakerna i lite valfri olja, strö gärna över lite flingsalt eller liknande när grönsakerna serveras. Jag grillade paprika, kastanjechampinjoner, stjälkselleri, blomkål och grön sparris.  En enkel rätt som är riktigt god. Snabbt tillagat på grillen. Till detta kan du exempelvis göra en remouladsås på majonnäs, någon typ av yoghurt för kalla såser och bostongurka.

Några tips om du gör denna korvrätt på en kolgrill med lock. Börja tidigt med grönsakerna ca 20 min innan korven.

·         Grilla på grönsakerna en stund

·         Sätt på locket – öppna inflödet av syre under grillen – öppna utflödet i locket. Grilla på och ta bort locket och rör om emellanåt. Sätt på locket och fortsätt på samma vis. När du ser att grönsakerna börjar ta fin färg, stäng det undre inflödet och ta bort locket. Lägg på korven och låt grönsakerna ligga kvar i grillformen.

Bra är ha en grillform att grilla grönsakerna i, ställ den på grillgallret så har du ordning på grönsakerna. Du kan köpa en sådan grillform på ICA för under 150kr, då får du med ett fint underlägg. Vill du betala lite extra utan att få så mycket så finns Weber.

Vill du inte grilla så kan du gärna göra samma rätt i ugnen. Allt i samma form.

Nu är det så att alla inte har möjlighet att grilla med kol eller gasolgrill. Bor man i någon form av lägenhet brukar det oftast bara tillåtas el-grill. Självklart kan man göra mycket gott på en sådan grill. När det gäller grillade grönsaker och grillad chorizo är mitt förslag att grilla korven på el-grillen och grönsakerna i ugnen. Både korv och grönsaker blir lite tajt på en el-grill, av ordinärt format.

Hur vi än gör så är det gott med korv och grillade grönsaker.