Ryggbiff på grillen är inte dumt! Grillad ryggbiff är väldigt smakligt tillsammans med en hög färska grönsaker och en kall bearnaisesås.

Grillad ryggbiff

  • Skivor av ryggbiff, ca 3 cm tjocka
  • Grilla gärna på kolgrill
  • Pensla köttet med ett tunt lager olja, krydda med salt och peppar
  • Grilla över glöden 2-5 minuter per sida, beroende på hur du vill ha köttet
Grönsaker
  • Tomater
  • Basilika
  • Tunt skivad rädisa
  • Ärtskott
  • Ruccola 
Kall bearnaisesås
  • Börja med att se till att alla ingredienser är rumsvarma för att såsen inte ska skära sig
  • Knäck 1 ägg i en mixerbägare
  • Tillsätt 2 tsk vitvinsvinäger, 1 nypa salt, 1 krm mald vitpeppar, 2 msk dragon, 1 msk hackad persilja och 2 dl rapsolja
  • Ner med stavmixern i bägaren
  • Kör på full fart och dra staven från botten och uppåt
  • Klart!
Smaklig spis!