Kolgrillad makrill med blandade örter, sås, lättkokt Pak Choi och potatis.

Makrillen: Salta fisken och låt det dra in i fiskköttet en stund. Pensla köttsidan med lite olja. Sprid färska eller torkade örter av något slag över fiskköttet. Grilla med skinnsidan mot grillgallret, makrillen behöver inte vändas. Inte fel att ha en bit folie på grillgallret så att fisken inte fastnar. Tänk nu på det tar längre tid att grilla om fisken ligger på folie.

Sås: Creme fraiche eller gräddfil blandat med hackad tomat och dill.

Pak Choi: Skär av bladen och lägg åt sidan. Strimla resten i valfria storlekar, sjud dessa i en gnutta vatten och flingsalt när det börjar närma sig färdiglagat tillsätter du bladen och blandar runt.

Är du inte sugen på makrill så är det gott att grilla annan fet fisk. Jag föredrar grillad röding och makrill. Av matmoraliska skäl undviker jag lax.