När jag lagar mat upptäcker jag ibland saker som är mycket godare än vad jag visste tidigare. Min senaste upptäckt är både ytter- och innerfilé från lamm, på grillen. Ett fantastiskt gott kött att grilla. Det kan låta lite dyrt med lammfilé, så är det inte! 1 kg färsk svensk lammfilé betalar jag i min charkbutik 229kr/kg, oavsett inner- eller ytterfilé. En filé, lagom för två kostar då ca 46 kronor. 23 kr/person. Tycker inte det är dyrt för en lyxmiddag. Även om vi är pensionärer!

På grillen: Salta och peppra filén innan grillning. Låt det dra en stund. Grilla på fin glöd några minuter på varje sida. Klart!

Potatis: Grilla på några kokta potatisar tills de känns varma och fina.

Schalottenlök i smör: Skala några schalottenlökar, dela varje lök i fyra delar, koka dem med smör och flingsalt. När du tycker det känns någorlunda mjukt, sluta koka. Mixa sedan allt med en stavmixer. När det är gjort, tillbaka med lök och smör i kastrullen, kör på med högsta värme tills du ser att löken nästan blir stekt. Formidabelt att sprida över lammfilén.

Sallad: Ruccola, romansallad, rädisor, färsk champinjon, fetaost och en liten skvätt olivolja.

Med kött, grillade potatisar, lök och grönsaker så har du en riktigt god bjudmiddag! Du behöver inte bjuda in dina vänner utan njut med din käresta!