Har du funderingar på att grilla kött till middagen och har riktigt gott om tid, rekommendationen från mig är att tillaga grillad högrev. Det kräver sin tid att göra detta eftersom högreven först ska tillagas i ugnen innan den hamnar på grillgallret. Går att koka högreven men smakerna behålls på ett bättre sätt genom att göra det i ugnen, det är tips jag tagit till mig. Vi får se hur det blir.

Ugnen: Salta och krydda högreven. Placera den i en ugnssäker form som du bottnat med olika hårda grönsaker, lök och vitlök, några citronbitar samt lite vatten. Ugnsvärme 150 grader. Allt från 45 minuter till en timma är en bra tillagningstid. Utmärkt att låta köttet ligga och vila tills det är dags för grillen. Du kan, om du vill, låta ugnen göra jobbet dagen innan grillningen.

Efter att tillagat högreven innan grillning enligt tipset jag fått, vill jag påstå att min erfarenhet är att det är bättre att koka högreven innan den grillas. Den blir mycket mörare. Så tycker jag! Vill du ha mycket smaker är det bara att "möla på" med massor av grönsaker som köttet tar till sig.

Grillen: Grilla på samma sätt som allt annat kött. Vill du ha det genomgrillat är en 70 grader ett bra mått på innertemperaturen. Använd gärna en termometer. Sätt på locket som fiolspelaren Kalle Moraeus sa i radion i morse.

På tallriken: Skiva köttet. Servera med en potatissallad bestående av kokta nypotatisar, rädisor, färska champinjoner, spenatblad eller något liknande och persilja. Som dressing är det väldigt gott att ringla över lite granatäpplesirap. En oströra med matlagningsyoghurt och mosad fetaost samt ädelost är också ett gott tillbehör.

Det tar lite tid men det blir gott!