Att korv intar en given plats på grillen är inte mycket att debattera. Jag skulle nästan våga påstå att korv är det som grillas mest på de svenska grillarna. Korv är gott, det är enkelt och det går ganska snabbt.

Tillbehör till korven för att få en hel middag kan varieras i det oändliga. Här bjuder jag på ett förslag till middag med grillkorv:

  • Grillad tjock grillkorv
  • Ugnsrostad sötpotatis
  • Skala och dela sötpotatis i mindre delar
  • Låt potatisen ligga i blöt minst en timma eller över natten
  • Blanda potatis med olja, grovkornigt havssalt och svartpeppar
  • Tillaga i ugnen ca 30 minuter på 200 grader
  • Kall sås
  • 4 dl matyoghurt
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk chilisås
  • Bara att röra ihop
  • Skulle du inte ha dijonsenap och chilisås hemma kan du ersätta med någon annan senap och ketchup
  • Grillade champinjoner
  • Grilla champinjoner samtidigt med korven
  • Använd gärna lite större storlek på svampen. Så här i grilltider brukar butikerna kalla det för "grillchampinjoner"
  • Vill du lyxa till det lite kan du fylla champinjonerna med exempelvis smaksatt färskost innan grillningen
  • Ett annat sätt är att marinera svampen. Jag gjorde det genom att blanda ihop sherryvinäger, Kikkomansoya och riven vitlök. Marineras enklast i en plastpåse i drygt 30 minuter. Marinaden smakar du av när du blandar ihop den så att den passar dig
Har du en riktigt fin korv kan du variera med massor av tillbehör. Varma som kalla. Är korven av god kvalité kan det till och med fungera med en förpackning färdig potatissallad.