Kokt pasta, stekta bitar av kycklingfilé, tomatpuré och hackad basilika blir grunden till en pastagratäng.

  • Börja med att koka pasta. Spagetti bruten i delar är inte helt fel. Minska ner koktiden något eftersom pastan sedan ska in i ugnen
  • Stek kycklingfilé och dela sedan i strimlor. Banka ut filén innan du steker. Salta och peppra
  • Blanda passerade tomater med gräddmjölk, hackad basilika och grovt hackade färska tomater. Smaka av med torkad timjan, en nypa salt och svartpeppar
  • Häll ner pastan i en lätt smord ugnsform
  • Tillsätt kycklingstrimlorna och tomatblandningen
  • Blanda ihop ordentligt
  • Toppa formen med riven ost
  • Tillaga i ugnen tills osten får färg, 225 grader
Ett annat sätt att tillaga de här ingredienserna är att inte göra en gratäng i ugnen. Kycklingen steks och delas i bitar. I med tomatblandningen och koka upp. Blanda ner pasta. Låt sjuda ungefär 5 minuter. Som sagt, det kan göras på olika sätt men med samma ingredienser. Det är bara att välja!