Stuvade grönsaker av skilda slag passar bra till stekt korv, tycker jag som både gillar grönsaker och korv. Denna gång har jag valt att stuva svartkål. Om kål ska stuvas tycker jag det passar minst lika bra med grönkål eller andra kålsorter av skilda slag. Rödkål, blomkål, spetskål eller helt vanlig vitkål.  Bara att välja kål!

Stuvad svartkål

  • 200 g svartkål, bara att repa av svartkål och skölja ordentligt i ett durkslag
  • Hacka svartkålen grovt, riv 1 stor vitlöksklyfta, hacka 1 dm purjolök
  • Fräs i en kastrull med olja, först svartkålen och löken mot slutet. Ta det vackert med vitlöken så att den inte blir bränd, då blir smaken besk
  • Blanda 2 dl grädde och 1 dl mjölk
  • Häll blandningen över det du har i kastrullen
  • Låt det puttra en stund tills svartkålen känns mjuk
  • Blanda ner 2 dl finriven smakrik ost. Låt osten smälta utan att koka
  • Smaka av med örtsalt
Korv
  • Passar bra med vilken korvsort som helst. Stekt korv är att föredra
Prova gärna att stuva olika sorter av kål till en middag med stekt korv!