Det finns otroligt mycket som går att hitta på med en halv falukorvsring. Inte bara med falukorv, självklart med andra korvar också.

Den här korvmiddagen har 70-talet och Flygande Jakob som inspiration som då det begav sig låg högt på listorna över favoritmat.

Gräddig falukorv

  • 1/2 falukorvsring
  • Dela falukorvsskivor i mindre bitar. Stek.Tillsätt hackad purjolök mot slutet
  • Vispa 1,5 dl grädde, ganska löst
  • Blanda grädde med vanlig senap, chilisås, aivar relish och 1 dl finriven ost
  • Lägg ner korv och purjo i en smord ugnsform
  • Bred gräddblandningen över korven
  • Om du vill - riv ytterligare ost över formen
  • Laga färdigt i ugnen på 225 grader
Pasta är perfekt till den här rätten.

Du fixar middagen på 30 minuter om du sätter på pastavattnet och ugnen samtidigt som du börjar med det övriga!