Potatismos till fisk är ganska vanligt. Ännu mer vanligt att det serveras en klyfta citron på tallriken då det vankas fisk till middag. Citronen pressas över fisken och med denna klyfta lyfts fisken till en ny nivå.

Serverar du mos till din fisk tycker jag absolut att du ska prova att göra citronmos, potatismos som är smaksatt med citron.

Det är absolut inga konstigheter att tillaga moset, jag tycker det passar riktigt bra till en fiskbit.

  • Tillaga moset på sedvanligt sätt
  • Tillsätt gärna en äggula, det ger lite extra piff
  • Har du ca 1 kg potatis kan du börja med att smaksätta moset med finrivet skal från 1/2 citron och saften från densamma. 
  • Kanske kan det behövas mer citronsmak. Det är bara att smaka sig fram.
Ett litet tips som du kan ha med dig nästa gång du serverar fisk med potatismos.

Någon kanske tänker: "Varför inte använda citronpeppar istället?" Jag väljer bort det eftersom det många gånger, dock inte alltid, saknar citron. Istället är det industriframställd citronsyra, salt, klumpförebyggande medel och aromförstärkare. Bättre att välja en citron!