Ett gott bröd som inte bara passar på en buffé. Vi har bakat brödet många gånger och det är alltid lika gott och får även av andra betyget MVG.

Ingredienser:

50g jäst, 1 tsk salt, 2 msk valfri olja, 14 dl specialvetemjöl, 1 broccoli, rivet skal från 1 citron, 200g fetaost, 1 msk timjan, 6 dl ljummet vatten

Att göra själva degen tror jag inte behöver någon närmare beskrivning. Rätt och slätt precis som vilken annan bröddeg som helst. Broccoli, timjan, citron och fetaost  tillförs degen mot slutet.

Jäsning: Låt degen jäsa i bunken 40-50 minuter.

Efter jäsningen: Knåda degen lite och forma till valfria bröd, antingen med eller utan brödformar. Jäs ytterligare 30 minuter.

Innan ugnen: Pensla bröden med olja och strö över flingsalt.

I ugnen: 200 grader. Grädda i ugnen tills du bedömer att bröden känns färdiga.

Det var allt!