En god middag kan vara nog så enkel att svänga ihop. Det behöver inte ta lång tid i anspråk. Pasta med gorgonzolaost är en sådan rätt.

  • Skala och hacka en vitlök. Fräs lätt i en kastrull med lite olja.
  • Tillsätt grädde eller gräddmjölk. Koka upp
  • Smula ner gorgonzola. Sänk värmen och låt osten smälta
  • Tärna tjockare bitar av rökt skinka och låt det värmas upp i såsen
  • Koka antingen torkad eller färsk pasta
  • Lägg upp pasta på tallrikar, sprid gärna lite svartpeppar över
  • Tomater och basilika passar bra på tallriken
Ett tips när det gäller den rökta skinkan: Du måste inte ställa dig i delikatessdiskens kö för att få  tjocka bitar av rökt skinka. Kolla i "fuldisken" där det brukar finnas centimetertjocka delar av "ojämna kanter". Perfekt till pastan! Jag hittade 3,5 hg för 20 kr. Du bidrar till att minska matsvinnet och får fin skinka med minst lika lång hållbarhet som den i delikatessen. Dessutom till bra pris. Röj gärna bland de "ojämna bitarna". Allt att vinna inget att förlora!

Hur mycket av ingredienserna du ska använda till din pastamiddag beror naturligtvis på hur många magar som ska mättas. Det är bara att tänka till.

Gott - snabbt - enkelt !