Potatissallad hör sommaren till. Många gör potatissallad med gräddfil, creme fraiche och majonnäs. Jag föredrar en typ av potatissallad utan detta. Ibland kallas det fransk potatissallad.

Har du planer på att servera en buffé då rekommenderar jag att du serverar en potatissallad av den här typen. Du kan mycket väl variera innehållet av grönsaker i salladen. Sockerärtor, vitlök, gröna ärtor, kapris och rödlök är några förslag.

Det här använde jag till min potatissallad den här gången:

Kokt svensk nypotatis, rädisor och purjolök.

Dressing: Olivolja, dijonsenap, svartpeppar och örter.

Vispa ihop dressingen häll den över potatis och grönsaker, blanda väl och låt det dra en stund. Jag tycker att dressingen blir riktigt slät och fin om en handvisp används istället för te.x en gaffel att röra med.

Får jag kolgrillad korv till potatissalladen då blir jag glad!