Nu har min fru bakat klart pepparkakorna som jag tycker är de absolut godaste. Prova gärna att baka dessa. Du kommer inte att bli besviken.

MANNERSTRÖMS SKURNA MANDELPEPPARKAKOR
Receptet hämtat från Mannerströms JULKOKBOK
(ca 240 st)
3 1/4 dl farinsocker
2 dl ljus sirap
350 g smör
1 1/2 msk mald kanel
1 msk mald kryddnejlika
1 msk mald ingefära
3 dl skållad mandel
1,1 l vetemjöl
2 tsk bikarbonat
 Häll farinsocker, sirap, smör och kryddor i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda upp under omrörning. Dra kastrullen åt sidan och låt smeten svalna.
Hacka mandeln grovt och blanda med mjöl och bikarbonat. Rör ner mjölblandningen i sirapssmeten och arbeta ihop till en fast deg. Lägg den att vila på ett bakplåtspapper i rumstemperatur i ca 30 min.
Forma degen till fyra rullar och linda in i smörpapper. Ställ kallt ett par timmar, eller gärna över natten.
Värm ugnen till 175°. Skär degen i tunna skivor med en vass kniv och lägg över på plåtar med bakplåtspapper. Grädda pepparkakorna i omgångar i mitten av ugnen i 7–8 min. Låt svalna på plåten. Förvara i burk med tättslutande lock.