Nu blir det Skagenräkor! Dessa räkor är lite mindre, därför går det många räkor på ett kilo. Det stör inte mig. Tiden vid bordet blir lite längre eftersom räkorna är något mindre. Mycket skalande och trevliga samtal under tiden kan vara nog så trevligt och upplyftande.

Gott bröd och goda såser är lite av ett måste till räkorna:

 • Brödet köper jag färdigt och penslar med pressad vitlök från min fantastiska burk som jag skrivit om tidigare. Det ska bara vara ett tunt lager med vitlök. Ett väldigt tunt lager. In i ugnen på 200 grader tills brödet får lite färg
Såserna kan du göra långt innan det är dags att äta. Kanske till och med dagen innan och låta dem stå och dra i kylskåpet.

Sås 1:
 • 2 dl majonnäs och lika mycket gräddfil
 • 1/2 dl mild chilisås
 • Några stänk tabasco
Sås 2:
 • 2 msk vanlig senap
 • 1 msk dijonsenap
 • 1 msk strösocker
 • 1 msk vitvinsvinäger
 • 1 dl finhackad färsk dill
 • Tillsätt 1 dl rapsolja, droppvis
 • Salt och svartpeppar efter smak
Sås 3:
 • 2 dl fettfri yoghurt
 • 2 msk majonnäs
 • Stark chilipasta efter smak eller hackad färsk chili. Smaka dig fram
Räckor och skaldjur i allmänhet tycker jag är en riktig hit. Med andra ord - riktigt gott! Mina förslag på såser tycker jag kan användas till andra skaldjur, typ kräftor, hummer och krabba. Det är vad jag tycker.

Skala räkorna, dippa i såserna och smaska på brödet och ha en trevlig kväll i goda vänners lag!