Det finns många olika kryddiga korvar med bra kötthalt. Jag valde Kolbász. Det finns många olika tillbehör till korven. Den enklaste varianten är korvbröd, senap och kanske ketchup.

Min variant är den här gången  stuvad vitkål och fänkål. En god blandning, tycker jag. Det är inte nödvändigt med något annat än kålstuvning till korven. Eftersom kalla kokta potatisar fanns att tillgå fick dessa åka med på grillen.

Korven: Grilla på grill, stek i stekpanna eller laga dem i ugnen.

Kålstuvning: Dela vitkål och fänkål i mindre bitar eller strimlor, koka lätt tillsammans med en grönsaksbuljongtärning. En stuvning är enkel att göra på smör, mjöl och mjölk. Använder du Idealmjöl hittar du recept på paketet. Smaka av med salt och peppar. Blanda ned avrunnen vitkål och fänkål.

Potatis: Laga på grillen eller i ugnen.

Lite sprida chiliflakes över stuvningen passar bra till den kryddiga korven.

Här har du en korvmåndag!