Fritatta är en italiensk omelett som mycket påminner om en vanlig ugnsomlett. Fritatta kan innehålla många olika ingredienser. Allt från skinka, bacon, grönsaker eller båda delar och till vad du tycker känns gott.

Det finns olika sätt att tillaga den italienska omeletten. Fungerar att göra den enbart på spisen eller först en stund på spisen och sedan i ugnen. Att enbart använda ugnen går också fint.

En fyra portioners fritatta går att göra så här:

  • Vispa ihop 8 ägg, riven ost och 2 dl mjölk, tillsätt lite peppar och örtsalt
  • Värm ugnen till 175 grader
  • Skär broccoli i mindre bitar
  • Skala och hacka morötter 
  • Hacka en gul lök
  • Fräs lök, morötter och broccoli i smör. Använd gärna ett stekjärn som du kan ställa in i ugnen
  • Häll äggblandningen i stekjärnet
  • Toppa med cocktailtomater
  • När fritattan börjar sätta sig i kanterna på stekjärnet, ställ in den i ugnen ca 20-30 minuter
Nu har du en italiensk omelett!