Vi åt en fantastisk blomkålssoppa som förrätt på en restaurang. Namnet på soppan "Fredriks blomkålsuppe". Det är inte lätt att göra den lika god som originalet. Jag har gjort mitt bästa för att härma soppan. Kan väl säga att det inte blev så tokigt. Inget jag behöver skämmas över, även om den riktiga "Fredriks blomkålsuppe" slår mig.

Min variant på  " Fredriks blomkålsuppe":

  • Skiva ett blomkålshuvud. 
  • Bryn hackad vitlök på medelvärme i en kastrull. Låt inte vitlöken ta färg
  • Tillsätt blomkål tillsammans med vatten så att det täcker, tillsätt en grönsaksbuljongtärning. Sjud tills blomkålen känns mjuk
  • Ta av kastrullen från spisen
  • Mixa blomkålen med en stavmixer eller i en matberedare. Mixa och tillsätt grädde under tiden
  • Gör soppan slät. Blir den för tjock kan du späda med mjölk
  • Värm på soppan
  • I sopptallrikarna ska det vara lite kött! 
  • Stek antingen kallrökt fläsk eller chorizo 
  • Servera den varma soppan i tallrikar
  • Blanda ner fläsket eller chorizo. Några droppar olivolja är inte heller fel
Det är roligt att inspireras av kockar som kan sin sak! Att jag inte träffar mitt i prick gör inte så mycket. Jag njöt av soppan. Originalet är alltid bäst!