Jag har skrivit om det tidigare, då jag blev ombedd att knåpa ihop lite snabba såser till pasta. Gjorde det med lite hjälp från följare på min blogg som kom med förslag. När det gäller snabb pastamat var väl det riktigt bra. Så här i efterhand kan jag tycka att det inte är så jätteviktigt med att det ska gå fort. I min värld måste det inte vara pasta och det måste inte alltid gå fort. Egentligen handlar det om god framförhållning. Vad allt handlar om är planering, inget annat.

Det går att servera ett sådant långkok som kalops, långkokt köttfärssås, stekta kycklingklubbor eller varför inte en benfri kotlettrad. Bara som fyra exempel!

Skulle kunna säga så här: Förbered maten när barnen somnat, eller helst under tiden mamma eller pappa lägger barnen och läser en god bok för småttingarna. Jag har själv fyra barn och gjorde inte så. Tror jag blivit klokare och kan tipsa.

Det är väl ganska enkelt att ligga steget före och förbereda. Jag tror inte att ovanstående fyra exempel som en grund till en god middag tappar något större näringsvärde om det förbereds kvällen innan. Själv njöt jag av lasagne som tillagades igår. Smakfullt och gott!

Sammanfattningsvis:

Du kan laga många delikata rätter dagen innan och servera det nästa dag, utan att det tappar näringsinnehåll. Motbevisa mig gärna! Det finns ingen orsak till att välja den enklaste vägen med pasta, fungerar lika bra att ha framförhållning och tanke med det man lagar till. Den uppväxande generationen ska inte bara äta det som går fort.