Jag är oftast lite sen med att dra igång grillsäsongen. Tycker det är på sin plats att grilla när termometern passerar 20+. Visst går det bra att grilla när kvicksilvret kryper under +- 0. Men jag håller på min tradition.

I den traditionen ingår också att grilla tjock grillkorv, det viker jag inte en tum ifrån. Första gången grillen åker ut ifrån vinterförvaringen då blir det korv. Få korvar slår den från en kolgrill.

För att det ska bli perfekt när grillen tas fram så skall den vara riktigt ordentligt rengjord för då är det bara att sätta igång. Ska jag ligga i framkant görs grillen rent riktigt omsorgsfullt när den ställs undan på senhösten.

Ett tips till första grillningen för säsongen

  • En riktigt god och köttrik grillkorv
  • Grillad majs som är förkokt
  • Grillad vitkål eller spetskål, kryddad med örtsalt
  • En dressing av något slag
Då är grillsäsongen igång!