Idag blev det fläskschnitzel. Nog så gott. Inköpta då närbutiken hade fläskrea. Så här hanterar jag köttet:

Lägger köttet på en plastskärbräda och täcker med plastfolie. Bankar ut det med en brödkavel, andra instrument går säkert också bra. Radar upp tre tallrikar i följande ordning: Mjöl, lättvispade äggulor och till sist en tallrik med skorpmjöl. Vänder köttet i mjölet som blandats med salt och vitpeppar, steg två är att vänd köttbitarna i ägget och till sist en vända i skorpmjöl blandat med svartpeppar.

Stek fläskschnitzlarna i mycket smör och rapsolja på medelvärme 5-6 minuter på varje sida.

Till detta potatismos med lite olika örter, persilja, dill, någon form av örtsalt och basilika. Allt hackat om det är färska örter. Det går utmärkt att utesluta smör i moset. Prova kallpressad rapsolja eller olivolja . Mjölk bör dock tillsättas. Broccoli och/eller ärtor passar utmärkt till denna rätt. Lägg med en grönsaksbuljongtärning när du koker potatisen.