Extrapris på fläskschnitzel i närbutiken! Riktigt fint fläskkött som charken i princip behandlat så det inte ens behöver bankas ut.

Det finns flera sätt att tillreda fläskschnitzel, främst när det gäller smaksättning.

 Ett sätt är detta:

Pensla köttet på båda sidor med dijonsenap.

Vänd sedan i vetemjöl kryddat med salt och svartpeppar nästa steg blir att vända i ett uppvispat ägg och till sist i skorpmjöl. Låt gärna köttet vila en stund när du panerat det. Stek sedan på medelvärme, ca 5 min på varje sida.

Jag tycker hemgjord pommes är gott till köttet. Nu råkar jag ha en ActiFry, i den går det att göra  fettsnål pommes frites. Skulle du göra pommes på 1 kg potatis räcker det med 1 msk olja!! Samtidigt vill jag säga att investeringen i en ActiFry var väl kanske inte ett ordentligt genomtänkt köp även om priset var nedsatt med 50 %  då jag köpte den. Nu står den mest och samlar damm.

Eftersom potatisen tillagas fettsnålt så varför inte slå till med sås som är god men med ganska mycket fett. En Café de Paris-sås. Recept här:

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Entrecote-med-Cafe-de-Paris-sas/