Fläskpannkaka! När det gäller pannkaka finns det ingen som slår den som tillagas tillsammans med riktigt varmrökt fläsk.

Så här gör jag fläskpannkaka:

Delar det rökta fläsket i tärningar, lägger ner det i en ugnssäker form. Sätter ugnen på 225 grader och ställer samtidigt in fläsket. När ugnen väl nått sina 225 grader tar jag ut det och sänker värmen till 200 grader.

 Pannkakssmeten vispar jag ihop när fläsket är i ugnen. Jag gör samma pannkakssmet som till tunnpannkakor fast med lite, lite mer mjöl. Jag brukar sikta ner mjölet i bunken för pannkakssmeten, det blir mindre klumpar då. Innan smeten åker ner i formen är det bra att smörja formens kanter med lite av fläskflottet.

 I ugnen: Gräddar i nedre delen tills fläskpannkakan fått fin färg och provar med en sticka så det känns att smeten har stannat.

 

Med rårörda lingon blir det riktigt gott!