Vi hittade en liten skinkstek i frysen. Vad göra? Inte så sugen på hel skinkstek. Skar helt enkelt ner steken i mindre bitar för att laga till en gryta med allt i ett.

 Lök:

Fräs gul lök tillsammans med lite brunt farinsocker. Fräs även lite purjolök.

Fläskkött:

Tillsätt grytbitarna och fräs vidare, salta och peppra med svartpeppar.

Rotfrukter:

Skala ett par morötter och slanta dem. Skala en liten kålrot och skär den i mindre bitar. Ta några potatisar och dela dessa i bitar. Blanda ner detta i grytan, krydda på med  torkad dragon.

Smaksätt lite till med:

Fond eller buljong så det nätt och jämnt täcker köttet. Smaka av med dijonsenap och lite flytande honung. Har du buljongtärning, häll på vatten och tillsätt tärningen. Varför koka upp en buljong? Helt onödigt.

Låt allt småkoka tills köttet känns mört, ca 1 tim. Mot slutet kan du tillsätta lite broccoli, om du vill.

Här har du en gryta ”allt i ett”. Servera direkt ur grytan.

Gryta av det här slaget kan du göra med massor av olika rotfrukter och grönsaker. Det är bara fantasin som sätter gränser. Tänk på att inte tillsätta grönsaker som kräver kort koktid, såsom broccoli och blomkål, i början av kokningen. ”Lätta” grönsaker smakar bäst om de får en kort koktid.

Smaklig spis!