Läste på hemsidan för svenskt kött att:

- Karrén är något för dem sig gillar tufft och tåligt kött.....

Tufft kött låter spännande?!

Ett tillagningssätt som inte är dumt när det gäller kotletter är att använda både spis och ugn. Då går det att göra så här:

  • Blanda ihop en sås av grädde, lite Kikkomansoja, färska hackade örter eller torkade, en skvätt  granatäpplesirap, peppar och paprikapulver. Koka upp såsen och håll den varm på låg värme.
  • Salta och peppra karrékotletter, banka gärna ut kotletterna lite innan du kryddar, stek i stekpanna 3-4 minuter på varje sida.
  • Häll såsen över kotletterna.
  • Ställ in stekpannan i ugnen och tillaga färdigt, ca 10 minuter i 225 grader. Tänk på att stekpannas handtag förmodligen är stekhet när du tar ut pannan från ugnen.
  • Tål inte din stekpanna att användas i ugnen får du plocka fram en ugnsform.
Servera gärna köttet tillsammans med såsen och potatismos.

Smaklig måltid!

Granatäpplesirap är en god smaksättare som har en fin syrlig smak. Du kan oftast köpa det för en spottstyver i butiker som säljer varor från Mellanöstern. Även gott som dressing i sallader.