Pannkaka är gott, fläsk är gott! Gillar du både och, då ska du laga "fläskig fläskpannkaka"

Du behöver:

  • 500 gram rimmat sidfläsk
  • 6 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • Salt
Pannkakssmet
  • Sikta ned mjölet i en bunke
  • Tillsätt mjölk, lite i taget, till du får en jämn smet
  • Äggen, två i taget och vispa
  • Sist lite salt och vispa ihop några sekunder
  • Låt pannkakssmeten sväll under tiden du fixar fläsket

Perfekt att göra så här med fläsket:
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Lägg ut fläskskivorna i långpannan
  • Låt gå i ugnen 10 minuter, tills fläsket får lite färg
  • Ta ut långpannan, lossa fläskskivorna med stekspade om de mot förmodan fastnat på botten
Fläsk och pannkakssmet
  • Häll smeten över fläsket
  • Grädda i nedre delen av ugnen tills du känner att smeten stannat, ca 40 minuter
Servera med lingonkål
  • Strimla vitkål eller spetskål
  • Lägg kålen i en skål, salta och krama spänsten ur kålen
  • Blanda i rårörda lingon och lite vit sirap
Mättsamt och gott!