Som jag skrivit tidigare har jag inte som en regel har att tillaga fläskfilé. Nu har jag fått lite smak på det och köper gärna en svensk filé. Är du en älskar av fläskfilé har du säkert många läckra recept på lager. Jag funderar och tänker hur en fläskfilé ska kunna tillagas för att bli en läcker middag. Efter att funderat har jag kommit fram till att en gryta med denna detalj inte kan bli helt galen. Den passar mina smaker. Kött, svamp och rökt skinka är gott, tycker jag. Det fick bli så här:

  • Putsa filén och skär den i 1,5 cm stora skivor 
  • Vänd skivorna i en bunke med kinesisk soja
  • Stek på skivorna i en panna av traktörtyp, peppra, salt kan du hoppa över. Finns i sojan
  • Lägg köttet åt sidan
  • Dela svamp. antingen portabello eller färska champinjoner i bitar
  • Fräs i grytan och tillsätt gärna lite strimlad rökt skinka och fräs även på skinka
  • Bland ihop 2,5 dl grädde med 2 msk vetemjöl, 1/2 dl vatten, 1 riven vitlöksklyfta och 2 msk dijonsenap och bland ner med svampen. Lägg ner köttskivorna
  • Låt sjuda 10 minuter
Rostade rotfrukter, potatis och morot passar bra till fläskfilén.