Stekt fläsk med löksås tillhör den riktigt robusta husmanskosten. Väljer man den enkla vägen är det enkelt att göra och det mesta sköter sig själv. Frånsett löksåsen som kräver lite passning.

För att göra det enkelt brukar jag göra på det här sättet:

Färdigskivat rimmat fläsk. Lägger det i en långpanna och lagar det i ugnen på 225 grader. Tid i ugnen väljs utifrån hur knaprigt fläsket ska vara.

Skalar och hackar en gul lök ganska grovt. Bryner löken i stekpanna tillsammans med smör och olja. Strör över lite brunt farinsocker när löken läggs i stekpannan. Bryner den mjuk.

Såsen slutligen: Pudra idealmjöl över löken när den är färdigbrynt, rör runt med en visp, tillsätt mjölk och lite kinesisk soja. Koka upp, smaka av med lite salt och peppar. Om fläsket är rimmat tänk på sältan i fläsket.

Stekt fläsk med löksås serveras med kokt potatis.