Jag har förstått att flankstek blivit en populär nötköttsdetalj när det gäller grillat kött. Bra i pris jämfört med mycket annat nötkött som lämpar sig för grillen.

Många understryker att det är mycket viktigt att skära flanksteken tvärs över muskelfibrerna för att det inte ska bli segt. Viktigt med allt kött tycker jag. Enklast är att snitta köttbiten mot fibrerna innan det läggs på grillen, då kan det aldrig bli fel när du ska skiva innan servering.

Vill du veta mer om flankstek rekommenderar jag:  http://www.svensktkott.se 

Grillning: Salta och peppra köttet på båda sidor. Grilla 3-5 minuter på varje sida, eller efter tycke och smak.

Sallad: Jag valde att servera flanksteken med en sallad bestående av rödkål, spetskål purjolök, små paprikor och sockerärtor. Pressgurka är också ett gott tillbehör: http://moggeboysmat.bloggo.nu/Mycket-om-pressgurka/

Grillad majskolv fick också slinka med.

Salladsdressing: Olivolja, vinäger, dijonsenap, flytande honung, salt och svartpeppar.

Flankstek är inte dumt!