"Fiskpanna" eller "Fisk allt i ett" skulle den här middagen kunna kallas. Det är alltid bekvämt att tillaga en middag i ett och samma kokkärl. Fisk går utmärkt att göra på det viset. Bara att ställa fram på bordet när det är klart. 

Till fiskpannan behöver du:

  • Saltad filé av vit fisk, efter konstens alla regler. Vid den här tiden på året väljer jag Skrei!
  • Förkokt potatis
  • Skivad purjolök
  • Paprika i bitar
  • Tunnskivad fänkål
  • Finhackad morot
  • Smör
  • Vetemjöl
  • Färsk eller torkad timjan
  • Vitvinsvinäger
  • Grädde eller gräddmjölk
  • Smält smör i en vid pannan, gärna en traktörpanna
  • Fräs förkokt potatis, morot och grönsaker
  • Pudra över vetemjöl, rör ned grädde och lite vitvinsvinäger. Koka upp. Försök gärna tillaga så att det blir lite krämigt
  • Smaksätt med torkad eller färsk timjan
  • Lägg delade fiskfiléer överst i traktörpannan
  • Sätt på grytlocket
  • Låt sjuda 7-8 minuter
Nu är det bara att ställa traktörpannan mitt på bordet!