Till en fiskgryta fungerar frusen fisk bra. Fiskblock eller annan vitfisk från frysdisken i butiken. Även om jag inte är jätteförtjust i fiskblock och liknande frusen fisk till en riktig fiskmiddag så är jag ändå benägen att påstå att i en fiskgryta är det ypperligt.

Grönsaker till fiskgrytan fick bli olika sorters paprika, rättika, fänkål, purjolök, stjälkselleri, morot, potatis och ordentligt med finhackad dill. Det går perfekt att använda andra grönsaker. Gör en rensning av grönsakslådan!

Grönsakerna hackas eller delas i mindre bitar för att sedan fräsas i olja. Krydda på ordentligt med svartpeppar när du fräser grönsakerna. När detta är gjort hälls vatten i så det täcker grönsakerna, tillsätt fiskfond eller fiskbuljongtärningar( har du egengjord fiskbuljong då gäller det som vätska). Koka upp, sjud sedan på medelvärme tills grönsakerna känns mjuka. Sist får fiskbitarna åka i och sjuda tillsammans med grönsakerna.  Inte fel att stänga av spisplattan när du lägger fisken i grytan. Fisken kan ligga där och gotta till sig tills inga ”bubblor syns i din gryta”. Dillen tillsätter du samtidigt med fisken.

Vill du ha en vegetarisk variant är det två saker du bör utesluta, fisk och fiskbuljong. Vet inte om jag är rätt ute och cyklar, föreslår pasta eller varför inte äggnudlar istället för fisk. Chiliflakes eller grönsaksbuljongtärning är kanske inte så dumt istället för fiskbuljong