Det här blir det sista inlägget i en serie med fiskmiddagar. Självklart kommer jag även i framtiden att skriva blogginlägg där fisk utgör huvudingrediensen. Jag är fiskfantast!

Fiskgryta går inte att förbise när det gäller middag med fisk. Mycket grönsaker tillsammans med fisken.

Till denna gryta använder jag:

  • Frusen torskfilé i bitar, 375 g
  • Sötpotatis
  • Palsternacka
  • Morot
  • Purjolök
  • Torkat sjögräs som fått svälla i vatten. Glöm inte att skölja sjögräset! Det blir godare då.
  • Fiskbuljongtärning
  • Färska små tomater
  • Vatten
  • Malen svartpeppar
  • Purjolök, sötpotatis, palsternacka och morot delas i mindre bitar
  • Sjögräset har som jag som skrivit ovan fått svälla i vatten. Ta inte för mycket, volymen ökas kraftigt, väldigt kraftigt
  • Fräs rotfrukterna och purjolöken i smör, krydda med svartpeppar. Fräs i en "soppgryta"
  • Häll på vatten så att det täcker det du fräst
  • Tillsätt fiskbuljongtärningar utifrån hur mycket vatten du har. Kolla efter hur mycket vatten som rekommenderas till varje tärning. En extra fiskbuljongtärning behöver du inte skämmas för
  • Koka tills allt känns mjukt
  • Tillsätt den frusna fisken som du delat så att den passar när grytan hamnar i tallrikarna
  • Sjud tills den känns färdig, tar bara några minuter
  • Precis innan det är dags att ställa grytan på bordet, lägg i sjögräs och tomaterna
  • Smula gärna ner några chilflakes om du vill ha hetta
Den här fiskgrytan kan du förbereda dagen innan middagen. Du kan tillaga allt frånsett fisken, sjögräset och tomaterna.
Kommer du hem från jobbet eller någon aktvitet är det enkelt att värma på kastrullen, tillsätta fisken, sjögräset och tomaterna. Nu har du en färsk och välsmakande fiskgryta i ett nafs. Ett litet tips!