Den här fiskgrytan kan du mycket väl göra av ett fiskblock eller annan typ av frusen fisk. Att det bör vara vit fisk är väl inte mycket att orda om.

Det här behövs:

  • 1 fiskblock, 400 g
  • 1 bit skivad purjolök
  • 1 tärnad morot
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2-3 tärnade tomater
  • 3 potatisar, delade i mindre bitar
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 dl fiskbuljong. Använd 2 hela tärningar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Chiliflakes
  • Grovt hackad persilja
  • Rapsolja
Tillagning
  • Fräs potatis, purjolök, tomat och morot i olja tillsammans med svartpeppar 5-6 minuter
  • Tillsätt tomatpuré och riven vitlök. Fräs på ytterligare en stund
  • Häll 4 dl vatten i grytan tillsammans med 2 fiskbuljongtärningar. Koka upp tills det börjar bubbla
  • Låt allt småkoka tills potatis och morot är på väg att mjukna
  • Lägg ner det delade fiskblocket och sjud i 5 minuter
  • Smaka. Salt kanske inte behöver tillsättas då en fiskbuljongtärning innehåller ca 40 % salt
  • För att få lite styrka på grytan tillsätt 1msk chiliflakes. Låt grytan sjuda knappa 5 minuter
  • Sprid ut persiljan över grytan och servera
Ingredienserna i den här fiskgrytan kan användas till en middag för 2 personer. Är ni fler är det bara att öka på.

Självklart kan grytan tillagas med färsk fisk. Färsk fisk är otroligt gott men frusen fisk ska inte underskattas till fiskgrytor.

Det som grämer mig mest med frusen fisk är att den kan fiskas i Nordostatlanten och sedan skickas till Kina för att paketeras och sedan transport till våra frysdiskar.Sedan klappar man sig gärna för bröstet och säger att den är MSC-märkt. Fiskproducenterna borde skämmas!