Torsk, sej och kolja är i min smak otroligt goda vitfiskar. Kan tillagas på många sätt. Stekas, paneras, användas i grytor och mycket mer. Det är bara fantasin som sätter gränser. Är fisken i filéer är den som bäst.

Här kommer ett sätt att tillaga filéer:

Filéer delade i lite större bitar, saltas och peppras, steks ett par minuter på varje sida i stekpanna. Flytta över fisken i en ugnsform. Gratinera sedan fisken i ugnens övre del med grillelementet påslaget ca 200 grader. Innan filébitarna åker in ugnen lägg gärna en tomatskiva och lite mozzarella på varje fiskbit. Några minuter i ugnen räcker. Några minuter är när mozzarellan smält och blivit krämig.

Servera fisken tillsammans med spenat som frästs i smör, råstekt sötpotatis och en klick yoghurtkräm

Råstekt sötpotatis: Dela sötpotatisen i mindre bitar, stek i olja, riv över lite vitlök mot slutet och tillsätt samtidigt en klick smör, salta och peppra med svartpeppar.

Yoghurtkräm: Till en middag för två räcker det med 1,5 dl grekisk yoghurt, 0,5 dl majonnäs, 2 matskedar orökt kaviar och hackad dill. Har du inte orökt kaviar hemma kan du ta smörgåskaviar och istället 3-4 matskedar.

Prova gärna om du tycker om fisk!