Oavsett om du väljer torsk- sej- spätta eller koljafilé kan det vara en kul tillagning att göra fisken med en tomatmarinad:

  • 500 g vit fiskfilé
  • Salt
Börja med att salta fisken runt om, ställ in i kylskåpet minst 30 minuter. Längre tid gör absolut inte fisken eller smaken sämre.

Marinad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk Kikkomansoya
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja eller annan olja
Pensla fisken med marinaden, den kan gärna stå och dra en stund det blir bara gott. Gör gärna dubbel sats av marinaden så kan du spara hälften och ha som kall sås till fisken.
 
Tillagning i ugn
  • Ugnstemperatur 100 grader
  • Filéerna i smord ugnsform
  • Tillaga tills fisktemperaturen är 48 grader
Det sägs att saltet är fiskens bästa vän. Din bästa vän när du lagar fisk är en enkel digitaltermometer. Det gör det lättare att få fisken perfekt för oss amatörer.

Servera fisken tillsammans med  potatis- och broccolimos
  • Koka potatis och hackad stjälk från broccoli. Det går att äta hela broccolin!
  • Tillsätt delade broccolibuketter mot slutet av koktiden
  • Sedan är det bara att mosa och krydda med örtsalt och vitpeppar. Skippa smör och mjölk!
Glöm inte: Salt är fiskens bästa vän! Termometern  är DIN bästa vän när du lagar fisk!