Till den här fiskmiddagen kan du använda alla former av fiskfiléer från vit fisk. Vill du servera fisken till fyra personer kan du göra så här:

  • Ca 750 g fiskfilé, byxad. Snåla aldrig på fisken!
  • Salta fisken och lägg i en smord ugnsform
  • Värm ugnen till 150 grader
  • Koka upp 2 dl grädde och 2 dl mjölk, tillsätt 1 hel purjolök, skivad, tillsätt 1 riven vitlöksklyfta, strimla vitkål och blanda ner i åsen. Koka upp och sjud 5 min. Smaka av med dijonsenap. Blanda gärna ner lite grovhackad dill
  • Du kan reda såsen med lite majsstärkelse, utrört i vatten om du vill ha en lite tjockare sås
  • Häll såsen över fisken
  • Tillaga i ugnen tills fisken har en temperatur av 48 grader
Servera gärna fisken tillsammans med nypotatis!
En enkel tomatsallad är inte heller fel. Hacka tomater och schalottenlök. Lägg i en sil och sprid över örtsalt, låt rinna av.