En otroligt enkel fiskmiddag som både är smakfull, lättlagad och mättande:

  • Filé av vitfisk, i det här fallet filé av kolja
  • Dill- och persiljesås
  • Gröna ärtor
  • Potatismos
Tillagning
  • Salta fisken och ställ in i kylskåp minst 60 minuter eller låt den ligga i saltlag, 1/2 dl salt och 1 liter vatten, minst 30 minuter
  • Blanda ihop en sås av en liten burk crème fraiche, 1 dl mjölk och 1,5 dl grädde. Den här såsen tycker jag blir lagom till två portioner fisk
  • Hacka persilja och dill, hacka med stjälkarna, blanda ner i såsen
  • Pressa saften från 1/2 lime och blanda även ner den i såsen
  • Värm ugnen till 175 grader
  • Dela filéerna och lägg i en smord ugnsform
  • Häll över såsen
  • Tillaga i ugnen tills fisken har en temperatur av 48 grader, ca 20 minuter
Servera tillsammans med potatismos.

Kan det bli så mycket enklare? Fisk är gott!