Det brukar sägas att fiskens bästa vän är salt. Ligger väldigt mycket i det. Antingen salt direkt på fiskköttet, i en panering eller att fisken får ligga och dra i salt och vatten innan tillagningen, att fisken rimmas.

Även om salt är fiskens bästa vän är inte olika former av örter fel vid tillagningen, det är vad jag tycker.

En enkel tillagning i ugn av antingen kolja, torsk eller sej, i filéer kan du göra så här:

Tillför fisken salt på det sätt du tycker är att föredra.

Smörj en ugnsform, lägg ner filéerna och peppra lite lätt med vitpeppar.

Blanda ihop 50-50 av creme fraiche och grädde. Blanda i antingen färsk eller torkad dragon eller andra örter och häll blandningen över fisken. Har du citron hemma är det på sin plats att pressa ner lite i såsen.

Tillaga fisken i ugnen på 175 grader. Räkna med 20 eller max 25 minuter.

Dessutom vill jag tillägga att, fixera dig aldrig vid recept och vilka råvaror som ska ingå i dina tillbehör Bygger ett recept på fisk, fläskkött, kalvkött, oxkött eller vegoprodukter ska naturligtvis det vara grunden. Till dina tillbehör Ta det du har hemma, det du tycker passar i din matlagning.

Jag säger aldrig att du SKA: Rimma fisken, att du SKA ha citron i såsen, att du måste ha dragon etc. Det jag lagar tycker jag är gott och smakar mina smaklökar. Min uppmaning är att kolla vad du har hemma och använd det som tillbehör, använd det du och din familj tycker om. Låt din fantasi spela.

Att använda det som finns hemma är faktiskt att bidra mot matsvinnet. Spring inte och köp något onödigt – du kanske tvingas kasta något annat som borde användas. Bli inte en receptslav!

På tal om denna fiskrätt:

”Med en bra fisk är halva jobbet gjort”