Fisk till middag behöver inte betyda stekt eller kokt fisk. En fiskburgare med räkor på ett riktigt saftig mörkt bröd blir en hel middag.

Det blir en lite lyxigare burgare eftersom färska räkor och färsk fisk finns med som ingredienser.

Skulle du vilja laga till fiskburgare tycker jag att det här är väl värt att pröva:

  • 400 g färsk torskfilé
  • 400 g färska räkor. Skala och hacka grovt
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 rödlök, hackad
  • Finhackad dill
  • Salt och svartpeppar
  • Dela torsken i mindre bitar och kör i en matberedare
  • Tillsätt ägget och sist grädden och kör en sväng till i matberedaren
  • Vänd ner räkor, dill och rödlök
  • Smaka av med salt och svartpeppar
  • Skulle du tycka att smeten känns för lös kan du blanda ner 1 msk vetemjöl
  • Låt smeten stå kallt i 30 minuter
  • Forma till burgare. Du får 4 rejäla burgare
  • Panera i skorpmjöl
  • Stek 4-5 minuter på varje sida
Dressing till burgarna

Under tiden som smeten till burgarna står i kylskåpet kan du i lugn och ro röra ihop en dressing
  • Majonnäs och yoghurt, hälften av varje. Det går även bra med creme fraiche och majonnäs
  • Kapris. Jag brukar trycka sönder kaprisen med ett knivblad
  • Saften från en 1/2 lime
  • Blanda ihop och tillsätt lite salt och peppar
Grönsaker
  • Krispig sallad
  • Paprika
  • Dill
Bröd

Fiskburgaren behöver inte serveras på grovbröd, jag tycker det blir en riktig festmåltid om man satsar på färsk torskfilé, färska räkor och hembakat grovbröd.
Brödet bör bakas i god tid innan burgarna då det tar sin lilla tid att få det klart. Det är ett hållbart bröd och kan bakas någon dag innan. Att frysa brödet går utmärkt.

Här kommer en länk till grovbrödet: http://moggeboysmat.bloggo.nu/Ett-skanskt-grovbrod/ 

Vill du tillaga fisk i form av burgare finns det ett par andra recept under fliken "Fisk" här på bloggen, då kallar jag det för fiskbiffar.