Om du handlar färsk fisk, typ hela filéer, är det lätt att vikten kanske kan vara i högsta laget. Ett bra sätt att använda "övervikten" är att skära ner och spara i frysen för att senare använda till fiskburgare. Skär ner de tunnaste bitarna. Vit fisk av alla de slag går bra att blanda då fiskburgare ska tillagas.

Fyra fiskburgare

  • 650 g fiskfilé
  • Skär ner kylskåpskall fisk i mindre bitar
  • Kör fisk och salt, vitpeppar och finhackad dill i matberedare
  • Häll i  1 dl kall grädde och kör på full fart i 1 minut ungefär, men inte mer
  • Tycker du smeten blir för kletig kan du tillsätta lite ströbröd. Skulle den däremot bli för tjock går det bra att späda med lite grädde
  • Ställ in smeten i kylen 1 timma
  • Forma sedan till fyra burgare
  • Stek i smör tills fiskburgarna är genomstekta
Fänkål - toppen till fisk
  • Strimla fänkål och vitkål väldigt fint, gör det gärna med en mandolin. Akta fingrarna!!
  • Gör en sås av fettfri yoghurt och majonnäs, lika delar kan vara lämpligt. Tillsätt lite dijonsenap och vitvinsvinäger. Även här kan lika delar användas som mått. Smaka dig fram, börja med 1 tsk av varje. Salta och peppra
  • Blanda ner fänkål och vitkål i såsen
  • Nu har du en typ av coleslaw
Servera fiskburgarna tillsammans med färska grönsaker, coleslawen och några råstekta halvor av delikatesspotatis eller annan råstekt potatis i bitar. Smaksätt gärna potatisen med några stänk paprikapulver. 
Vill du servera i bröd bygger du burgaren med bröd, fisk, coleslaw och grönsaker.