Fiskburgare eller fiskbiffar du kan kalla det för vad du vill, gott är det. Kan vara trevligt att variera fisken. Måste inte alltid vara kokt, panerad och stekt, ugnsbakad eller fiskgryta. Fiskburgare tror jag också är något som även går hem bland barnen. Jag vet inte, jag tror bara.

Att göra fiskburgare är inte svårt. Här kommer ett tips på hur du kan göra:

I mitt fall drygt 400g färsk sejfilé.

Dela filéerna i mindre bitar, kör bitarna i en matberedare tills du ser att allt finfördelats.

Tillsätt salt, om du inte valt att lägga filéerna i saltlake ca 30 minuter. Krydda med svartpeppar och en msk sweet chilisås. En äggula ska också ner i smeten. Knappa decimetern från den gröna delen av en purjolök, som skurits i mindre bitar, bör även åka med, lite finhackad dill är inte heller fel.

Kör mixern tills allt blandat sig till en fin smet. Forma till burgare/biffar, stek varje sida 3-4 min på medelvärme.

Både hamburgerbröd eller potatismos sitter som en smäck till denna fisk. Gott med lite paprika till, SIVRIPAPRIKA

Min sås: Grekisk yoghurt med lite majonnäs och mycket dill.

Svårare är det inte!