Det är alltid roligt att försöka hitta på något nytt. Blir det dessutom riktigt gott är det ett plus.

Fiskbiffar eller burgare, om du vill det, är inte alls dumt. Jag bloggade förra veckan om fiskbiffar gjorda på strömmingsfiléer och slog fast att det är de godaste fiskbiffarna. Den här gången blir det något helt nytt vad det gäller biffar.

 Lagom för två personer: En rökt makrillfilé, ca 250 gram spättafilé, finrivet skal från en citron, rejält med hackad persilja, salt, peppar, lite lagom med chiliflakes, några stänk Tabasco och ströbröd.

Så här gör du biffarna: Finfördela fisken genom att skära små strimlor med din vassaste kniv. Blanda fisk och övriga ingredienser i en skål och forma till lagom stora biffar. Stek i smör några minuter på varje sida.

Kall sås: Det går bra att använda creme fraiche eller någon form av matlagningsyoghurt som grund. Tillsätt saft från citronen som du rev skal av till fisken, hacka dill, blanda och smaka av med salt och svartpeppar.

Övrigt på tallriken: Brynta hela nypotatisar/färskpotatisar och blandade färska grönsaker av olika slag.

Så här kan du också göra fiskbiffar! Lovar att det är riktigt gott!