Som omväxling till stekt eller ugnsbakad fiskfilé är fiskbiffar ett nog så gott alternativ. Sejfilé är en bra fisk att använda till biffar. Den är kraftig och ganska fast i köttet.

Jag använder 1/2 kg färsk sejfilé, det ger 6-8 biffar och borde räcka till fyra portioner.

  • Dela fisken i bitar
  • Lägg ner i en matberedare
  • Tillsätt 40 g frusen hackad dill, eller 1 paket i liknande storlek. Det måste inte vara exakt 40 g, mitt paket innehöll 40 g. Nästa steg: 1 tsk salt, lite mald svartpeppar, 2 msk potatismjöl och 1 1/2 dl grädde
  • Mixa allt tills du har en smet av det hela
  • Forma till biffar och stek i smör 3-4 min per sida
En remouladsås passar fint till fisken. Du gör den enkelt själv!
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk chilisås av ketchuptyp
  • 1 tsk curry. Som smakförstärkare är curry inte dumt. Naturligtvis går curry att utesluta
  • 1 tsk senap. Välj antingen "vanlig" svensk senap eller dijonsenap. Allt efter tycke och smak
  • Hacka i 1 dl inlagd gurka eller använd bostongurka. Det senare alternativet är bekvämt
  • Pressa ner saften från 1/2 citron, saften från en lime går också bra
  • Blanda ihop till en sås
  • Salt? Det kan du hoppa över! Finns i gurkan!
  • Remouladsåsen kan du göra i förväg och låta den stå i kylen för att gotta till sig
Vad är gott att servera till fiskbiffarna? Potatismos får väl sägas var klassiskt. Det får bli så, tillsammans med små tomater som kryddas med flingsalt som har smak av svamp.