Fiskbiffar är ett sätt att variera fiskmiddagen. Det är gott tillsammans med potatismos eller pressad potatis. Ypperligt att även servera som burgare i bröd med grönsaker och remouladsås. Min favorit när det gäller fiskbiffar är fiskbiffar med pressad potatis, citronsås och grönsaker.

Fiskbiffar

  • 500 gram vit fisk, exempelvis sejfilé eller blanda olika sorters fisk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färska eller torkade örter, glöm inte dill
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 1/2 dl grädde
  • Dela fisken i bitar och kör allt i en matberedare tills det blir färs
  • Forma färsen till biffar och stek varje sida ca 3 minuter
Citronsås
  • Skölj citronen noga och finriv skalet från halva citronen
  • Pressa ut saft från en citronhalva
  • Blanda 1 1/2 dl grädde och lika mycket mjölk tillsammans med citronsaften
  • Tillsätt en fiskbuljongtärning
  • Koka upp, låt sjuda ca 5 minuter
  • Rör ut lite majsstärkelse i vatten, häll det i såsen. Tycker du såsen skulle bli för tjock fixar du det med att röra i lite vatten
  • Koka upp och blanda ner det rivna citronskalet
Potatis
  • Skala och koka potatis tillsammans med salt
  • Pressa potatisen med potatispress
Hoppas det smakar!