Vi äter mycket fisk hemma hos oss men sällan från grillen. Jag brukar dra mig för att grilla fisk efter lite olika resultat, lyckade och mindre lyckade. Att tillaga fisk inslagen i folie på grillen gör jag aldrig, kanske för att fisk i foliepaket inte tillhör mina fiskfavoriter.

Fet fisk såsom makrill och regnbåge tror jag är enklast att grilla just för att de är feta och har svårare att fastna på grillgallret.

Fick ett bra tips från en mästergrillare att grilla fisk i ett halster och låta den ligga i saltlag innan grillningen för att den ska bli lite fastare. Sagt och gjort, halster är inhandlat och jag har redan för vana att låta vit fisk ligga i saltlag. Om det kan du läsa om under fliken "Fisk". Jag satsar på torskfilé den här gången.

Fisk på grillen

 • Tänd upp grillen och invänta den äkta glöden
 • Torskfilé delad i bitar som legat i saltlag
 • Torka av filébitarna
 • Pensla fisken med lite rapsolja
 • Lägg fisken i ett halster och grilla ett par minuter på varje sida
 • Grilla gärna sparris och citron samtidigt med fisken
Sås - Ingefärssås
 • Gräddfil
 • Finriven ingefära, hackad färsk rosmarin, salt och peppar. Allt efter smak
 • Blanda och ställ in i kylen
Summa summarum
 • Grillad torskfilé
 • Sparris
 • Ingefärssås
 • Nypotatis
 • Citron
Köp gärna ett halster om du ska grilla fisk, kostar under hundralappen.