Fisk tillagad i ugnsform tillsammans med grönsaker är ingen revolutionerande tillagningsmetod utan lite mer en klassiker.

Den här fiskrätten går utmärkt att tillaga med exempelvis rygg eller filé av torsk, sej eller kolja. Välj den fisk som har bästa pris för dagen. Vid den här årstiden ska fisk naturligtvis serveras med nypotatis.

  • Värm ugnen till 175 grader
  • Dela fisken i lämpliga bitar. Salta ordentligt och låt saltet drar in i fiskköttet 
  • Under tiden saltet drar in i fisken kan du ägna dig åt att skiva salladslök, nyskördad vitkål och fänkål
  • Du kommer även att hinna med att göra såsen som fisken ska tillagas med. Koka upp grädde och smaka av med dijonsenap, riven vitlök. Red gärna såsen med lite majsstärkelse utrört i vatten
  • Smörj en ugnsform och fördela fisken i formen
  • Lägg salladslök, vitkål och fänkål ovanpå fisken och häll över såsen. Tillaga i ugnen i 25 minuter
  • Så var det nypotatis. Bara att koka
Lite dill är inte fel till fisken när den kommit ut från ugnen.