Fisk blir det minst en gång varje vecka hemma hos oss.

Finns det något godare än färsk fisk, när det gäller fisk?

En "allt i ett" är inte det sämsta.

Till två portioner behöver du

  • 400 - 500 g vit fiskfilé
  • 1/2 purjolök
  • 1 mindre zucchini eller hälften av normalstor
  • 1 eller 2 paprikor
  • 1,5 dl grädde och 1,5 dl mjölk
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 msk vetemjöl
  • Några potatisar
  • Salt
Har du allt? Då är det bara att sätta i gång
  • Dela paprika, gärna olika sorter, strimla purjo och dela squash i bitar
  • Fräs i en panna av traktörtyp. Fräs smått mjuka så grönsakerna har lite tuggmotstånd
  • Strö över lite vetemjöl
  • Blanda gräddmjölk (50/50) och lite vitvinsvinäger - häll över grönsakerna
  • Lägg delade fiskfiléer ovanpå. Glöm inte fiskens bästa vän - saltet
  • Låt allt sjuda under lock 7-8 minuter. Vill du ha fisken perfekt och har en termometer då rekommenderar jag 48 grader innertemp
Servera gärna med kokt potatis.

En enkel fiskrätt med goda grönsaker!

När du lagar fisk eller kött är det alltid bra att ha koll på temperaturen. Letar du efter en köttermometer, frånsett en ugnstermometer, kommer jag med ett litet tips. Min bestämda uppfattning är att det inte finns någon anledning att lägga ut många hundralappar att köpa en termometer hos företag som koncentrerar sig på köksredskap. Köp en enkel som är minst lika bra som de dyra. Du kan hitta det hos Kjell&Co för runt en hundring.