Jag lagar aldrig Fish and Chips hemma i köket. Jag tar det säkra före det osäkra och friterar aldrig. Fish and Chips tycker jag om och då får det bli att äta ute. 

I Storbritannien har jag ätit det många gånger, varje gång vi har varit där. Med handen på hjärtat kan jag säga att det har alltid varit bra tillagat.

I Sverige har jag ätit Fish and Chips på några olika ställen. Första gången på en speedwaytävling arrangerad av Kaparna i Göteborg. Det var väl så där. Att serveringen gjordes från en engelsk dubbeldäckare gjorde inte saken bättre.

Ett ställe som Har serverat mycket smaklig Fish and Chips är Café och Bistro i Kåseberga, utanför Ystad,

När det serveras Fish and Chips i Kåseberga då blir det inte exakt som i Storbritannien. Det tycker jag inte man kan kräva heller. Tidigare kan man kanske säga att det varit på skånskt manér, med pommes istället för de tjockare chipsen. Ärtorna har saknats helt. Vad gör det? Vi är i Sverige och Kåseberga nu, inte på en pub i London. 

Den här gången blev jag grymt besviken på vad som serverades på tallriken. 

Sammanfattningsvis: Överfriterade pommes med lite torkad dill som krydda, överfriterad fisk och någon slags sörja som troligen var tänkt som kall kräm till fisken. 

Café och Bistro i Kåseberga har jag varit mycket nöjd med tidigare. Vi har till och med ätit en fantastisk nyårssupé där. 

På uteserveringen var det i mina ögon ganska snuskigt, undrar när borden torkades av senast. Dessutom kunde man tro att det var en kennel som vi åt på, otroligt mycket hundar vid borden.

Kåseberga är annars en riktig pärla. Jag kommer inte sluta åka dit, som tur är finns det andra ställen att äta på i Kåseberga.