Har du gjort en filodegspaj någon gång? Antingen eller, prova gärna den här:

Du behöver en rulle filodeg, en purjolök (finstrimlad), färsk eller frusen bladspenat, skuren stjälkselleri, fetaost, 1 ägg.

Stek grönsakerna i olja salta med örtsalt och peppra med svartpeppar riv en vitlöksklyfta och låt den steka med, låt det svalna. Vispa upp ett ägg, mosa fetaosten, blanda grönsaker och osten med ägget.

Ta ett ark filodeg och smörja det med olivolja. Lägg fyllning längs ena kortkanten av degen, rulla ihop genom att börja på den sidan fyllningen ligger. Lägg rullen åt sidan. Fortsätt nu med resten av arken på samma sätt.

Nu är det dags att leta upp en ugnsform där du kan lägga alla rullar bredvid varandra, tätt, tätt.

Smörj formen med smör eller någon olja. Lägg ner rulle för rulle. Pensla pajen med olivolja. Grädda i ugnen, 180 grader tills pajen har fin färg, 25 – 30 minuter.

Frasigt och gott!