Återkommer här med min favoritpizza. Denna gången med förslag på tryffelsalami som en variant att lägga på pizzan. Det kanske låter som en pizza för en riktig finsmakare eftersom det är tryffel i salamin. Som så ofta när det gäller matvaror som innehåller tryffel så är det minimalt av den varan. Tryffelsalamin innehåller ynka 0,06 % tryffel. Egentligen går det lika bra med annan salami.

Åter till favoritpizzan, den är enkel och görs på färdigköpt smördeg, hör och häpna degen innehåller smör.

Tillagning

  • Rulla ut en fyrkantig smördeg på en ugnsplåt, oftast finns bakplåtspapper i en rulle smördeg så bakplåten behöver inte täckas
  • Sprid ut ett mycket tunt lager pizzasås eller annan tomatsås över degen
  • Skivor av tryffelsalami läggs ovanpå
  • Grädda i ugnen. Kortare tid än förpackningen anger. Använd din fingertoppskänsla 
  • När pizzan är färdiggräddad, riv över lite smakrik ost och toppa med någon form av små salladsblad
En enkel och frasig pizza som kan varieras på många sätt. Min favorit när det gäller pizzadeg.